Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< juli 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
1
2
3
4
5
6
7
28
8
9
10
11
12
13
14
29
15
16
17
18
19
20
21
30
22
23
24
25
26
27
28
31
29
30
31
 
 
 
 

50 jaar Benschopse Gymnastiek Vereniging

50 jaar Benschopse Gymnastiek Vereniging
Benschop
Aanvang 15:00u
Sporthal de Bosrand Benschop


De Benschopse Gymnastiek Vereniging BGV is, zoals beschreven in de statuten, 1 april 1969 opgericht als onderdeel van sportvereniging Benschop (SVB).

Het was het hoofd van de St. Victorschool, dhr. Pastoors die eind jaren 60 begon met gymlessen te geven op het schoolplein. De lessen verhuisden al snel naar het in 1969 gereedgekomen dorpshuis van Benschop, waarin een gymzaal gevestigd was. Als december 1985 de nieuwe sporthal de Bosrand wordt geopend, wordt dit de thuisbasis voor de BGV. Het was de tijd dat de patronen van de gympakjes van de leden thuis door de vrijwilligers werden getekend, geknipt en aan elkaar genaaid werden.

Sportvereniging Benschop waar naast de gymvereniging ook voetbal, volleybal, badminton, tafeltennis en kortstondig judo en basketbal behoorden is 1 januari 1990 ontbonden en de verschillende nog bestaande onderdelen hebben als zelfstandige verenigingen hun weg gevonden in Benschop. Dit is ook de periode dat de BGV zich heeft aangesloten bij de gymnastiekbond KNGU.

De BGV heeft, zoals het mooi in statuten staat omschreven, het doel: de gymnastiek in de ruimste zin van het woord te stimuleren en daardoor de volksgezondheid te bevorderen.

Door de jaren heen is het door bestuursleden, vrijwilligers en leiding gelukt om voor de jeugd van Benschop, maar ook voor de seniorenleden een sportaanbod te leveren, waar prestaties en recreatief bezig zijn hand in hand gaan. Bij de turnwedstrijden hebben met grote regelmaat de BGV turnsters op het podium gestaan. Als kleine vereniging met veelal minder trainings-uren hebben we mooie resultaten kunnen bereiken.

Nog steeds gaat een groot deel van de Benschopse jeugd voor hun eerste sportervaring naar de BGV. Een groot nadeel is echter dat veel jeugdleden na de basisschool periode stoppen met turnen of overstappen naar een andere sport. Hierdoor is de kweekvijver voor de benodigde wedstrijd juryleden en leiding bij de lessen klein, terwijl we deze hard nodig hebben. Deze zorgen gaan als een rode draad door het verleden van het BGV bestuur. De uitdaging en inzet van het huidige bestuur is de vereniging nog een goede toekomst te geven.

Zaterdag 6 april gaan we om 15:00 uur in sporthal de Bosrand het 50 jarig jubileum van de BGV vieren.

We vragen oud bestuursleden, oud trainers, oud leden, alle leden, de jeugdleden en hun ouders, onze sponsors en genodigden om 6 april naar sporthal de Bosrand te komen om het 50 jarig bestaan van de BGV te vieren.

Door de actieve leden worden demonstraties gegeven waarna er een receptie is in de kantine van sporthal de Bosrand. Voor de jeugd hebben we een mooie attractie kunnen strikken, wat dat is blijft nog geheim. 2019 is het jubileumjaar voor sportend Benschop. In 1969 kwam er aandacht voor sport activiteiten voor de jeugd, waar in 2019 nog steeds van wordt geprofiteerd.


Meer informatie www.bgvbenschop.nl

« terug
Margreet Hairstyling
De Bruin Entertaiment
City Bed IJsselstein