Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< september 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
35
 
 
 
 
 
 
1
36
2
3
4
5
6
7
8
37
9
10
11
12
13
14
15
38
16
17
18
19
20
21
22
39
23
24
25
26
27
28
29
40
30
 
 
 
 
 
 

Nationale Molendagen bij de Middelste Molen van Cabauw

Nationale Molendagen bij de Middelste Molen van Cabauw
Cabauw
- zondag 12 mei 2019 Aanvang 11:00u tot 16:00u
Lopikerweg West 88 / 3411 AS Lopik (Cabauw)


Tijdens de Nationale Molendagen zal het bruisen van activiteiten rond de Cabauwse Molen met heel veel leuke activiteiten voor jong en oud. 

Kinderen kunnen hun molenaarsdiploma halen, er zijn allerlei leuke spellen met prijsjes. Daarnaast is er veel spanning en sensatie met de badeendjes-race, waarvan de opbrengst voor de restauratie van de molen is. En natuurlijk kunt u de molen bezichtigen.

Beide dagen kunt u van 11:00 tot 16:00 uur terecht om de molen van binnen en buiten bekijken, een kopje koffie te drinken en een vers gebakken wafel of iets anders te eten. Bij mooi weer kunt u ook picknicken rond de molen; een lekker gevulde picknickmand is verkrijgbaar in het zomerhuis.

De molenaars vertellen graag over hun molen en kennen prachtige verhalen.
Kinderen kunnen van alles leren over de molen in een leuke ontdekkingstocht vol met opdrachtjes en zo hun "Molenaarsdiploma" behalen!
Zij krijgen een gratis molenbouwplaat en kunnen molens knutselen en kleuren.
Verder zijn er allerlei leuke spellen waarbij leuke prijsjes te verdienen zijn.

En dan nog veel spanning en sensatie met de badeendjesrace in de wetering voor de molen! Welke eendje wint en bezorgt de houder van het lootje met zijn nummer een mooie prijs? Er zijn zowel op zaterdag als op zondag 3 races. Hiervoor kunt u op de dag zelf lootjes kopen ad € 2,00 per lootje, maar ook vooraf al*. De opbrengst hiervan is volledig voor de restauratie van de Cabauwse molen.
Er zijn geweldige prijzen te winnen: 1-minuut gratis winkelen bij Plus Van Velzen, een dag gratis springkussen van Spel Verhuur Centrale Polsbroek, een overnachting in een hooiberghut bij Boerderij Kromwijk, een overnachting in B&B Landsman's Lekzicht, een eendenbroedkorf, handgemaakte leren tassen van Li & Bailly Bags, een dagje Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor 4 personen, een luxe retro sporttas met een bon voor een maand onbeperkt sporten van LopikF!t, vrijkaartjes voor de High Tea bij de molen op 30 juni, bioscoopbonnen, bloemenbonnen, natuur- en molenboeken en nog veel meer.

Wat iets anders is dan andere jaren, is dat de molen niet mag draaien vanwege technische problemen. Dezelfde problemen die de veroorzaken dat een grootscheepse restauratie nodig is. Maar ieder nadeel heeft zijn voordeel, want dit betekent dat iedereen vrij rond kan lopen zonder risico op een ‘klap van de molen'. Zo kunt u dicht bij de kern komen, op plaatsen die bij een draaiende molen niet te bezichtigen zijn. U kunt dus meer zien!

De kinder-ontdekkingstocht en rondleidingen zijn gratis. Met de overige activiteiten willen we geld inzamelen voor de grote restauratie die de molen nodig heeft. Helpt u mee?
We hopen u op één van deze dagen te mogen verwelkomen.
Het adres van de molen is Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw): ingang tussen nr. 101a en 102. Zie routeaanwijzingen.

 

Laden...

*Badeendjesrace

Een poldermolen is onlosmakelijk verbonden met water en het water met eenden. Dus wie kunnen we beter te hulp roepen voor een spannende race bij de molen dan eenden. In dit geval kiezen we dan wel voor de namaakvariant in de vorm van badeendjes. We hebben er 250. Deze gaan een aantal keren "zwemmen" in de watergang bij de molen, daarbij enigszins geholpen door sterke waterstralen en natuurlijk luid aangemoedigd door iedereen die langs de kant staat te kijken. Ze zwemmen in de richting van een fuik. Het eendje dat het eerste in de fuik zwemt heeft gewonnen en de houder van het lootje met zijn nummer wint de eerste prijs. De volgorde van binnenkomst bepaalt de rest van de prijzen.

Er zijn zowel op zaterdag als op zondag 3 races. Hiervoor kunt u op de dag zelf lootjes kopen ad € 2,00 per lootje, maar ook vooraf al (*zie hieronder). De opbrengst hiervan is volledig voor de restauratie van de Cabauwse molen.

Er zijn geweldige prijzen te winnen: 1-minuut gratis winkelen bij Plus Van Velzen, een dag gratis springkussen van Spel Verhuur Centrale Polsbroek, een overnachting in een hooiberghut bij Boerderij Kromwijk, een overnachting in B&B Landsman's Lekzicht, een eendenbroedkorf, handgemaakte leren tassen van Li & Bailly Bags, een dagje Ouwehands Dierenpark in Rhenen voor 4 personen, een luxe retro sporttas met een bon voor een maand onbeperkt sporten van LopikF!t, vrijkaartjes voor de High Tea bij de molen op 30 juni, bioscoopbonnen, bloemenbonnen, natuur- en molenboeken. Zie de prijzenlijst met de aanbieders van de prijzen.

Hoe werkt het?

De eendjes zijn allemaal genummerd van 1 - 250, en we hebben ook lootjes met nummer van 1 - 250. De eendjes gaan 6 keer zwemmen, we hebben dan ook 6 series lootjes, met verschillende kleuren. De volgorde van binnenkomst van de eendjes bepaalt de prijzen. Als bijvoorbeeld eendje 231 als eerste binnenkomt in de rode race, valt de eerste prijs op het rode lootje met nummer 231. De lotnummers worden voorafgegaan door "zat." voor zaterdag en door "zon." voor zondag.

Tijden van de races

Zaterdag: rode lootjes voor race om 12:00 uur, blauwe lootjes 13:30 uur, gele lootjes 15:00 uur.
Zondag: okergele lootjes voor race om 12:00 uur, groene lootjes 13:30 uur, witte lootjes 15:00 uur.
Het kan zijn dat de bovengenoemde tijden van de races iets aangepast moeten worden, indien de omstandigheden dit noodzakelijk maken. Bijvoorbeeld als het weer het niet toelaat om een bepaalde race op dat tijdstip uit te voeren.

* Voorverkoop lootjes

U kunt lootjes voor de badeendjesrace kopen bij de kassa van The Read Shop in Plus van Velzen te Lopik vanaf vrijdag 3 mei tot vrijdag 10 mei.
Een aantal vertegenwoordigers van de Cabauwse Molen zullen zelf lootjes verkopen bij de ingang van Plus van Velzen Lopik op vrijdagavond 3 mei van 19:00 - 21:00 uur en zaterdag 4 mei van 14:00 tot 17:00 uur.

Per e-mail bestellen

U kunt de lootjes ook per email bestellen via actie@cabauwsemolen.nl onder vermelding van het aantal lootjes en voor welke race u deze wilt, bijvoorbeeld voor iedere race 1 of een aantal per specifieke race:
Zaterdag: rood voor race om 12:00 uur, blauw 13:30 uur, geel 15:00 uur.
Zondag: oker voor race om 12:00 uur, groen 13:30 uur, wit 15:00 uur.

Wij sturen u dan een betalingsverzoek of Tikkie en na de ontvangst van uw betaling sturen wij u de lootjes digitaal toe.

Moet ik zelf aanwezig zijn?

Nee dat is niet nodig. Het is natuurlijk veel leuker als u komt kijken, want het worden gezellige dagen waar nog veel meer te doen is, maar als u niet in de gelegenheid bent, dan nemen wij per e-mail of telefoon contact met u op indien u een prijs gewonnen heeft.

Prijzen

Er worden 6 races gehouden, 3 op zaterdag en 3 op zondag. De prijzen worden gecategoriseerd naar waarde als eerste, tweede, derde prijzen etc., dus 6 eerste prijzen, 6 tweede prijzen enzovoorts. Per race zijn er andere prijzen, die wel in waarde overeenkomen. Welke prijs binnen een categorie voor een bepaalde race geldt, wordt via loting vastgesteld. Deze loting vindt per race bij de prijsuitreiking van die race plaats. Van sommige prijzen zijn er 6 stuks, zodat deze in iedere race hetzelfde zijn. Zie de prijzenlijst met de aanbieders van de prijzen.

Bepaling van de prijzen als de race niet door kan gaan

Als het heel slecht weer is, waardoor de race absoluut geen doorgang kan vinden, zullen de prijzen per trekking worden bepaald.

Voor alle regels, zie het reglement op

 

Regiobank Den Hartog Verzekeringen

Dauwtrappen vanaf de Cabauwse Molen

Zaterdag 11 mei 2019 tot en met zondag 12 mei 2019
Lopikerweg West 106, 3411 AT Lopik (Cabauw) ingang tussen nr. 101a en 102

Op Hemelvaartsdag 30 mei 2019 verzamelen we traditiegetrouw om 6 uur voor een dauwtraptocht vanaf de Cabauwse Molen. Er zullen 2 mooie wandelroutes worden uitgezet met verschillende lengtes en met verschillende starttijden. Als afsluiting kunt u genieten van een ontbijtje onder de molen! Deelname is gratis. Maar omdat de molen een grote restauratie nodig heeft, krijgt dit evenement een fondsenwervend karakter. Zo kun je je bijvoorbeeld laten sponsoren.

Inschrijven via actie@cabauwsemolen.nl.

Meer info: www.cabauwsemolen.nl/evenementen


Meer informatie www.cabauwsemolen.nl

« terug
Uitvaartverzorging Midland
ZZpijl
City Bed IJsselstein