Alles van Lopik
Bekijk de agenda

Repair Café Lopik

Repair Café Lopik
Lopik
Aanvang 14:00u en 17:00u
Wagenmaker 1 / Lopik


Het Repair Café is elke eerste donderdag van de maand (niet in augustus) open van 14.00 - 17.00 uur.

Wat doe je met een broodrooster die het niet meer doet? Met een fiets waarvan het wiel aanloopt? Of met een trui waar mottengaatjes in zitten? Weggooien? Mooi niet! Nu is er het Repair Café.

In de Jan Bunnikschool, aan de Wagenmaker 1 (ingang achterzijde, aan de Mandenmaker), draait het voortaan allemaal om repareren. Er staan diverse vrijwillige reparateurs klaar om gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies... alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De reparateurs in het Repair Café weten bijna altijd raad.

Door repareren te promoten zal Duurzaam Lopikerwaard bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig, vindt Andries van der Plas, die leiding gaat geven aan dit Lopikse initiatief "In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Met het Repair Café willen we daar verandering in brengen."


Meer informatie www.duurzaamlopikerwaard.nl/

« terug
Uitvaartverzorging Midland
ZZpijl
Margreet Hairstyling