Alles van Lopik
Bekijk de agenda

Geslaagd feest in Dorpshuis De Schouw (update)

Geslaagd feest in Dorpshuis De Schouw (update)
Lopik Geplaatst 10 april 2017

Op vrijdag 7 april 2017 was het een groots feest in Dorpshuis De Schouw met de opening van de Bibliotheek, Taalhuis, de taalwedstrijd en meer...

Wethouder J.R.C. Van Everdingen opende de nieuwe vestiging van de bibliotheek en het Taalpunt. Binnen het thema ‘Taal = Verhaal' vonden er de hele dag feestelijke activiteiten plaats. Bij aankomst trok de Fiepbus al meteen de aandacht plus het springkussen, maar binnen was er nog meer te beleven.

Feestelijke activiteiten

De feestelijke activiteiten begon met‘Eitje ontbijtje', er is een voorleeswedstrijd voor en door scholen, je kunt Russisch leren en prijzen winnen bij de gratis bingo. Er is een poppenkast, er werd voorgelezen door de VoorleesExperts en natuurlijk is er ook een springkussen.

Fiepbus op de parkeerplaats

Speciaal voor deze feestelijke dag stond er de Fiepbus op de parkeerplaats, met allerlei leuke activiteiten voor de jeugd. De Fiepbus is een vrolijk gedecoreerde dubbeldekkerbus, gemaakt om de 100ste verjaardag van Fiep Westendorp te vieren. Zij werd vooral bekend door haar tekeningen voor Jip en Janneke en haar samenwerking met Annie M.G. Schmidt. De Fiepbus rijdt door heel Nederland. Op de benedenverdieping van de bus kunnen de kinderen in een doolhof op avontuur in de wereld van Fiep Westendorp. Ze vinden er allerlei spelletjes en bekende Fiepkarakters. Op de bovenverdieping kunnen kinderen en begeleiders op de bankjes plaatsnemen om daar spelletjes te doen, te knutselen en nog veel meer.

Klik op onderstaande foto voor een kleine impressie gemaakt door Leo Bennis:

Opening Bibliotheek en Taalpunt

Wethouder Johan van Everdingen was aanwezig om onder andere diverse prijzen uit te reiken. Daarbij openende hij officieel de bibliotheek en het Taalpunt van Lopik. Bij het taalpunt konden de kinderen, jongeren en volwassenen terecht om Nederlands te leren en te oefenen.

Winnaar Lopikse Voorleeswedstrijd

De winnaar van de Lopikse Voorleeswedstrijd is gewonnen door Thessa de Haaij. Zij komt uit groep 8 van De Nieuwe Wiel te Lopik. Zij las voor uit het boek ‘Dreadlocks en lippenstift'.De winnaar van de Lopikse Voorleeswedstrijd is gewonnen door Thessa de Haaij. Zij komt uit groep 8 van De Nieuwe Wiel te Lopik. Zij las voor uit het boek ‘Dreadlocks en lippenstift'.

Klik op onderstaande foto voor een kleine impressie gemaakt door Leo Bennis:

Opening Bibliotheek

Klik op onderstaande foto voor een kleine impressie gemaakt door Leo Bennis:

Opening Taalhuis

 

En ook 's avonds gingen de feestelijke activiteiten door

Ga vanaf 19:30 uur de taalstrijd aan in het Groot Dictee der Lopikerwaard of men kon voor zichzelf een gedicht laten maken door sneldichters Stefan Brakman en Menno Olde Riekerink. In de pauze van het Lopiks Dictee maakten de sneldichters een gezamenlijk gedicht met woorden van het publiek. 
De feestelijk acitiviteiten werden met feest en muziek met DJ Arjan van Midden afgesloten
Alle activiteiten, met uitzondering van het Groot Dictee der Lopikerwaard was de koffie, thee en ranja zijn deze dag gratis.

Klik op onderstaande foto voor een impressie gemaakt door Leo Bennis

Leeswedstrijd

Spannend slot van een activerende Taal dag in De Schouw

Journalisten winnen de wisseltrofee en Karin Verhoef prolongeert har kampioenstitel.

en groot aantal deelnemers wierpen zich in de strijd bij het Groot Dictee der Lopikerwaard om de felbegeerde Dictee Bokaal. De auteur, Albert Retel, nam de schrijvers mee in een boeiend verhaal : " Hoe tegels naar een borrel leiden" . Maar liefst 7 teams deden mee aan dit evenement wat de Stichting Kunst en Cultuur voor de 5 e keer organiseerde. Teams uit Lopikerkapel, Cabauw, Polsbroek , 2 teams van Pulse IJsselstein/Lopik , het Mixed Team en het Journalistenteam streden om de eer. Het was een flinke en lastige klus, zeker voor de teams die voor het eerst deelnamen. Het gemiddeld aantal fouten per deelnemer is 20 hetgeen ook duidelijk aangeeft dat het een pittig dictee was. De einduitslag werd met spanning afgewacht. In de afwachting van de komst van de jury verrasten 2 sneldichters als ware woordkunstenaars het publiek en deelnemers met prachtige gedichten.

De uitslag is : Als 5e , 6e en 7e eindigde het Mixed Team, Vrouwen van Nu Polsbroek en Zij Actief Cabauw. Als 4e eindigede het Pulse Power Team en derde werd het Team Lopikerkapel. Nummer 2 met maar 59 fouten was het team Taalmaatjes van Pulse. En de grote winnaar dit jaar was het team van de Journalisten met slechts 39 fouten . Zij ontvingen onder groot applaus de wisselbeker 2017 . Als beste individuele deelnemer met slechts 5 fouten kwam Karin Verhoef uit de bus. Zij prolongeerde hiermee haar titel en werd Kampioen 2017 in de categorie individueel .

Met dank aan de sponsoren

 • De Schouw
 • Karmac
 • St Kunst en cultuur lopik
 • Taalmaatjes
 • Gewoon bloemen en meer
 • Kapsalon Sander Akse
 • Slager Oosterom
 • Biezjoe Enzo
 • Kaaswinkel van der Stok
 • Bakkerij Schep
 • Plus van Velzen
 • Readshop
 • Buursportcoaches Lopik
 • en alle anderen

Meer informatie | www.deschouwlopik.nl | Foto's Leo Bennis

« terug

Uitvaartverzorging Midland
Margreet Hairstyling
De Bruin Entertaiment
A NAAR B KOERIERS