Alles van Lopik
Bekijk de agenda

Garantiebaan succesvol ingevuld door Awatif Abaqouy

Garantiebaan succesvol ingevuld door Awatif Abaqouy
Lopik Geplaatst 21 juni 2017

De negentienjarige Awatif werkt inmiddels al twee jaar naar volle tevredenheid bij de supermarkt.

Op dinsdag 20 juni 2017 om 15.00 uur bespraken wethouder Johan van Everdingen, Harold van Velzen van Plus Lopik en garantiebaanmedewerkster Awatif Abaqouy de ervaringen met het invullen van een garantiebaan. Awatif werkt inmiddels al twee jaar bij de supermarkt. Reden om dit te vieren en kort in te zoomen op wat ze doet en waarom het succesvol verloopt.

Klik op onderstaande foto voor een kleine impressie gemaakt door Leo Bennis:

Garantiebaanmedewerkster Awatif Abaqouy

 

Campagneweek ‘Alleen talent telt!' wierp vruchten af

Tijdens de eerder gehouden campagneweek ‘Alleen talent telt!' praatten wethouder Johan van Everdingen en het team accountmanagers werkgever Harold van Velzen bij over de mogelijkheden die de Participatiewet hem biedt arbeidsbeperkten in dienst te nemen en de kosteloze ondersteuning die hij hierbij van het WGSP kan verwachten. Dit leidde tot het openstellen van een garantiebaan bij de supermarkt.

Regelingen voor werkgevers

De Participatiewet kent een aantal regelingen voor werkgevers, zodat bezwaren om mensen met een beperking in dienst te nemen deels worden weggenomen. In de proefperiode van een garantiebaan wordt bijvoorbeeld goed gekeken naar wat iemand kan. Bij het in dienst nemen van de kandidaat krijgt de werkgever loonkostensubsidie. Hiermee wordt verlies aan arbeidscapaciteit financieel gecompenseerd. Van Everdingen roept werkgevers op eens met WGSP Lekstroom in gesprek te gaan: "WGSP Lekstroom biedt werkgevers ondersteuning op maat. Dat kost niets en er is veel mogelijk. Ook mensen met een beperking maken deel uit van onze maatschappij en moeten mee kunnen doen op de arbeidsmarkt. Supermarkt Plus Van Velzen is bereid in mensen te investeren. Dat vind ik fantastisch en ik hoop dat dit andere ondernemers inspireert."

Ook een garantiebaan invullen of creëren?

WGSP Lekstroom ondersteunt ondernemers onder meer bij de realisatie van garantiebanen. Met vragen of voor advies over het invullen of creëren hiervan, kunnen ondernemers bellen met (030) 70 22 301 of mailen naar ikzoekpersoneel@wgsp-lekstroom.nl.

Foto onderschrift vlnr: Dagmar den Hartog (WGSP Lekstroom), Tony Haars (Plus), Awatif Abaqouy, Harold van Velzen (Plus) en wethouder Johan van Everdingen.


Meer informatie | Gemeente Lopik | Foto's Leo Bennis

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Margreet Hairstyling
Uitvaartverzorging Midland