Alles van Lopik
Bekijk de agenda

Een weekend lang in een tentje voor verbetering in de zorg

Een weekend lang in een tentje voor verbetering in de zorg
Lopik Geplaatst 4 oktober 2017

Wat vorige week met een weekend begon werd een hele week bivakeren in een tent door zorgmedewerkers van De Schutse in Lopik en met succes.

De actie heeft veel landelijke aandacht gekregen en met resultaat woonzorgcentrum De Schutse krijgt voor de nachtdienst een tweede medewerker. Annet Eikendal meldt ‘Onze strijd is niet voor niets geweest' en is erg blij met het resultaat.

Annet Eikendal zorgverlener in woonzorgcentrum De Schutse

Annet Eikendal is al vanaf klein meisje geïnteresseerd geweest in oude mensen, hing aan de lippen als ze verhalen van vroeger vertelden. Niet alleen de leuke en grappige verhalen, trokken haar aandacht, maar ook de leerzame levenservaringen die de ouderen overbrengen. Annet vond het ook altijd fijn als ze iets voor de ouderen kon betekenen. Zo is ze langzaam in de in de zorgsector terecht gekomen. De nauwe contacten met de cliënt en met de familie, familie die met een goed gevoel naar huis gaat. Dat geeft haar voldoening. Dit word onmogelijk gemaakt door de bezuinigingen in de zorgsector. De zorg in Nederland gaat schrikbarend achteruit. Het is niet mogelijk met 1 verzorger voor meerdere kwetsbare ouderen goede zorg te kunnen verlenen. De ouderen hebben vaak hun hele leven hard gewerkt en het is dan ook onze plicht om voor de kwetsbare ouderen te zorgen. Dit moet zeker mogelijk zijn in welvarend land als het onze.
Om die reden hebben Annet Eikendal en Marie Langerak 1,5 jaar geleden besloten hier actie op te ondernemen en samen met FNV Zorg & Welzijn is onder andere de succesvolle tentenactie opgezet.

Klik op onderstaande foto voor een impressie gemaakt op 25 september door Leo Bennis:

Ruud Kuin vicevoorzitter van de FNV

DOOR FOCUS VERANDEREN, OM TE WINNEN

Je hebt vast wel eens van Lopik gehoord; bekend van de televisiemasten. Zo een klein plaatsje in het midden van het land, waar de mensen elkaar nog gedag zeggen op straat. Maar Lopik is nu ook bekend door de FNV-actie #samen-in-de-nacht. Voor wie het gemist heeft. Klik hier en lees meer.....

 

Zie hieronder een kleine greep van de regionale en landelijke media, AD, RTV Utrecht en een fragment van RTL Late Night:

23-09-2017 - Tentenkampje bij Lopiks zorgcentrum (AD)

25-09-2017 - Zorgpersoneel Lopik blijft kou trotseren (RTV Utrecht)

03-10-2017 - Verpleeghuis Lopik krijgt extra nachtdienst (RTV Utrecht)

Fragment van RTL Late Night 27-09-2017

Annet Eikendal en Marie Langerak aan tafel bij Humberto Tan


Meer informatie | Foto's: Leo Bennis

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

ZZpijl