Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< mei 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
18
 
 
1
2
3
4
5
19
6
7
8
9
10
11
12
20
13
14
15
16
17
18
19
21
20
21
22
23
24
25
26
22
27
28
29
30
31
 
 

Slimme verkeerslichten voor kruispunt M.A. Reinaldaweg in Lopik

Slimme verkeerslichten voor kruispunt M.A. Reinaldaweg in Lopik
Lopik Geplaatst 29 november 2018

Op 11 en 12 december 2018 vervangt de provincie Utrecht de verkeersregelkast op het kruispunt van de provinciale weg N210 (M.A. Reinaldaweg) met de Europasingel/Zuiderparklaan in Lopik.

Tijdens de werkzaamheden blijft de N210 open voor verkeer. Alleen de aansluitingen Europasingel/Zuiderparklaan worden periodiek afgesloten.

De vervanging is nodig omdat de techniek in de kast is verouderd en aan het eind van zijn levensduur is. Een nieuw regelsysteem met slimme verkeerslichten gaat zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer.

WERKZAAMHEDEN
De werkzaamheden bestaan voornamelijk uit het plaatsen van een nieuwe regelkast langs de kant van de weg, het aanbrengen van nieuwe detectielussen in het wegdek en het aansluiten/inregelen van de nieuwe software.

VERKEERSMAATREGELEN EN BEREIKBAARHEID

Tijdens de werkzaamheden blijft de hoofdrijbaan van de N210 gewoon open voor verkeer. De aansluitingen met de Europasingel en de Zuiderparklaan worden zowel op 11 als op 12 december afgesloten, tussen 07:00 en 15:00 uur. De omleidingsroutes worden dan met gele borden langs de weg aangegeven.

  • Het verkeer vanuit Lopik wordt omgeleid via de Burgemeester Schumanlaan en de Vrijheidslaan.
  • Het verkeer naar de Zuiderparklaan wordt omgeleid via de parallelweg.
  • Fietsers kunnen de werkzaamheden altijd passeren.
  • Bussen blijven hun normale route rijden. 
  • In noodgevallen krijgt het calamiteitenverkeer een vrije doorgang over het kruispunt.

SLAG OM DE ARM

Bij alle wegwerkzaamheden kunnen onvoorziene omstandigheden roet in het eten gooien waardoor het werk moet worden uitgesteld naar een later moment.

GELUIDSOVERLAST

De wegwerkzaamheden brengen geluidsoverlast met zich mee. Dat is helaas onvermijdelijk. Vooral het slijpen in het asfalt kan de nodige herrie geven.

SLIMME VERKEERSLICHTEN

In de nieuwe verkeersregeling is een softwarevoorziening opgenomen die slim en op maat kan inspelen op elke verkeerssituatie. Dus niet alleen op de reguliere situaties overdag en in de spits, maar ook op afwijkende situaties, bijvoorbeeld bij calamiteiten. De nieuwe regeling wordt aangesloten op de regionale verkeerscentrale in Huis ter Heide. Van hieruit wordt het netwerk van verkeerslichten beheerd.

 


Meer informatie | www.provincie-utrecht.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dorpshuis XXL
ZZpijl
Uitvaartverzorging Midland
Margreet Hairstyling