Alles van Lopik
Bekijk de agenda

Boekenruilkastje onthuld bij buurthuis D'Ouwe School

Boekenruilkastje onthuld bij buurthuis D'Ouwe School
Lopikerkapel Geplaatst 20 januari 2019

Op zaterdag 19 januari heeft de stichting Lopikerkapel een gloednieuw boekenruilkastje onthuld bij buurthuis D' Ouwe School.

Het nieuwe boekenruilkastje van Lopikerkapel werd onthuld door Lydia Blom, voorzitter van Stichting Lopikerkapel. De aanzet tot realisatie werd al in het jaar 2015 gegeven, maar pas vorig jaar moesten er maar eens echt ‘spijkers met koppen worden geslagen', aldus Cas van Rhenen, van het gelijknamige plaatselijke bouwbedrijf. Vervolgens ging het balletje rollen.

Hennie Beenen, de lokale architect, maakte een bouwtekening. Van Rhenen vervaardigde vervolgens het kastje en zorgde dat het in de grondverf gespoten werd. Kapellenaar Co Schep was vervolgens twee weken lang bezig om de kast af te lakken en te plamuren, Carl de Jonge van A1-reclame bracht de letters aan en voor een authentiek uiterlijk zal Gert Koornneef nog een zinken dakplaat aanbrengen. Alle genoemden hebben geheel pro deo gewerkt.

"Dit is precies ook waar Stichting Lopikerkapel voor staat," sprak Blom. "We doen het graag samen, iedereen willen we betrekken. Nu hebben we met elkaar dit prachtige kastje gerealiseerd en dat is voor ons een mijlpaal na al die jaren. We hopen dat het een bindende factor blijft in het dorp."

De titel van het boekenruilkastje is ‘Boekenhok' geworden. Een ideetje van Co Schep. Binnen een tijdje zullen als finishing touch nog twee verwijzingsbordjes verschijnen, zodat iedereen het Boekenhok zal weten te vinden.

Bovenstaande foto's: Leo Bennis (zie hieronder nog meer impressie van Leo Bennis en Richard de Bruin)

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

ZZpijl
A NAAR B KOERIERS
City Bed IJsselstein