Alles van Lopik
Bekijk de agenda

Bekroning redster van drenkeling

Bekroning redster van drenkeling
Lopik Geplaatst 13 februari 2019

Burgemeester Laurens de Graaf reikte op dinsdag 12 februari 2019 een oorkonde uit aan buurvrouw T. Dekker-Verdoold, de redster van een drenkeling.

Namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen mag de burgemeester de redster bekronen voor haar moedige en doeltreffende optreden. De bekroning heeft plaatsgevonden in de raadzaal van het gemeentehuis van Lopik.

Foto: Leo Bennis (zie onderin het bericht nog meer foto's)

Op 29 mei 2018 raakte peuter Sion in Polsbroek te water. Nadat hij door zijn vader uit het water was gehaald, startte buurvrouw mevrouw T. Dekker-Verdoold meteen met reanimeren. Zij is werkzaam in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en wist daarom gelukkig hoe te handelen. Na het arriveren van de ambulance heeft de ambulancedienst de reanimatie overgenomen. Mede dankzij het doeltreffend optreden van de buurvrouw is erger voorkomen.

De ouders en grootouders van het kindje zijn dankbaar dat het zo goed is afgelopen. Ook spreken zij hun grote dank uit aan de buurvrouw, aan de toegesnelde burgerhulpverleners die via HartslagNu waren gealarmeerd en aan de medewerkers van de hulpdiensten.

Naast redster mevrouw T. Dekker-Verdoold waren Sion en zijn ouders, grootouders, een vertegenwoordiger van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen, Stichting Hartslag Lopik, brandweer, politie, ambulance en de pers uitgenodigd.

 

 


Meer informatie | Gemeente Lopik | Foto's: Leo Bennis

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

A NAAR B KOERIERS
Uitvaartverzorging Midland
City Bed IJsselstein