Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< juni 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
22
 
 
 
 
 
1
2
23
3
4
5
6
7
8
9
24
10
11
12
13
14
15
16
25
17
18
19
20
21
22
23
26
24
25
26
27
28
29
30

Zonne-collectief Lopikerwaard opgericht

Zonne-collectief Lopikerwaard opgericht
Lopik Geplaatst 4 maart 2019

De Stichting Duurzaam Lopikerwaard heeft in samenwerking met Soft Energy een collectief opgericht om ondernemers in de Lopikerwaard te begeleiden bij het realiseren van zonne-energie installaties.

Dit initiatief wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Natuur & Milieu Utrecht (NMU), de Rabobank Utrechtse Waarden en LTO Zuidwest Utrecht. Door een collectief te organiseren wordt het voor ondernemers financieel aantrekkelijk en gemakkelijk gemaakt om deel te nemen.

Werkwijze

Voor geïnteresseerden wordt een QuickScan uitgevoerd. Tijdens een telefoongesprek wordt informatie over de specifieke locatie en de specifieke wensen ingewonnen. Op basis van deze informatie wordt een beknopt rapport opgesteld over de mogelijkheden van zonne-energie op de locatie. Onder andere wordt aandacht besteed aan kosten, terugverdientijd, jaarlijkse besparing op elektriciteitskosten en aan fiscale voordelen.

Dit rapport wordt per mail toegestuurd en aansluitend wordt een afspraak gemaakt om dit rapport op locatie te bespreken. Indien de ondernemer deel wil nemen aan het collectief, wordt een
deelnemersovereenkomst opgesteld.

Soft Energy selecteert na inventarisatie van de deelnemers een installatiebureau voor het collectief. Er wordt alleen gewerkt met gerenommeerde partijen uit de regio die kwalitatief goede materialen gebruiken en degelijk installatiewerk afleveren. Deelnemers ontvangen van het geselecteerde installatiebureau een gespecificeerde offerte voor een zonne-stroominstallatie. Deze offerte is gebaseerd op de Quick Scan.

De ondernemer verleent zelf opdracht aan het installatiebureau. Soft Energy ondersteunt en begeleidt de ondernemer in het installatietraject en ziet toe op een correcte uitvoering.

Planning

In februari is gestart met informatie verzamelen en het opstellen van de Quickscans voor de eerste groep van ruim 45 geïnteresseerde ondernemers. Geïnteresseerden die willen instappen kunnen zich aanmelde  via het formulier op de website van Duurzaam Lopikerwaard: www.duurzaamlopikerwaard.nl. Rond de zomer wordt met de installatie gestart, zo is de verwachting.


Meer informatie | www.duurzaamlopikerwaard.nl | Bron: Jan Kooijman

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

Dorpshuis XXL