Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

College op werkbezoek bij Abrona Benschop

College op werkbezoek bij  Abrona Benschop
Benschop Geplaatst 7 april 2019

Een aantal keer per jaar bezoekt het voltallige college een bedrijf of instelling.

Fotografie: Peter Goes

Het college neemt een kijkje in de onderneming; wat speelt er, wat is er te zien en waar staat de onderneming in de Lopikse gemeenschap. Dit keer stond een bezoek aan Abrona in Benschop gepland.

Abrona is in en rond de provincie Utrecht een maatschappelijke organisatie met als missie het begeleiden van mensen met een verstandelijke beperking of een maatschappelijk probleem. In 2004 heeft Abrona de tegenover elkaar liggende en door een voetbruggetje gescheiden boerderijen van de families De Haan en De Vos gekocht. In deze boerderijen zijn 25 studio-appartementen gevestigd. Op de terreinen vinden tal van (dagbestedings)werkzaamheden plaats zoals in de moestuin en in de hoogstamboomgaarden, het terrreinonderhoud en het verzorgen van dieren. Maar ook buiten deze locatie worden werkzaamheden verricht, zoals hulp in de catering bij MasMik, de buren.

Het college werd gastvrij met koffie en spekkoek ontvangen door een groepje cliënten. Uitgebreid verhaalden zij over hun werkzaamheden. Duidelijk bleek wel hoezeer zij het naar hun zin hebben. Tijdens de rondleiding op het terrein lieten de cliënten een grote verscheidenheid van hun activiteiten en werkzaamheden zien. Welke zich dus niet alleen beperken tot de werkzaamheden op beide boerderijen.

Abrona laat zien dat zij met hun werkzaamheden en ruimte voor dagbesteding middenin de Lopikse samenleving staat. Toch bleek tijdens dit bezoek dat er nog kansen liggen voor uitbreiding van werkzaamheden. Want toen aan de orde kwam dat ook gedaan wordt aan recycling en demontage van materialen, zag wethouder Spelt kansen voor een pilot met recycling van grof afval op de gemeentewerf. Ter plekke werd een afspraak gemaakt om hierover verder van gedachten te wisselen.

Bij het afscheid bleek nóg een activiteit van Abrona Benschop. Het college kreeg een flesje eigen geproduceerde perensap mee. Deze zelfgeproduceerde sap wordt ook lokaal verkocht. Een aanrader, want het smaakt heerlijk!


Meer informatie | Gemeente Lopik

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

City Bed IJsselstein
A NAAR B KOERIERS
De Bruin Entertaiment