Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Dringend gastgezinnen gezocht!

Dringend gastgezinnen gezocht!
De Utrechtse Waarden Geplaatst 7 april 2019

Nog altijd leven kinderen in Roemenië onder erbarmelijke omstandigheden. Gezinnen proberen het hoofd boven water te houden en kinderen zijn vaak de dupe.

De Stichting Roemeense Kinderhulp heeft het lot van deze kinderen aangetrokken en helpt de lokale bevolking in vier plaatsen in Transylvanie met diverse projecten. Naast een eigen familiekindertehuis en een hulpgoederentransport, organiseert zij al 29 jaar kindervakanties voor kansarme kinderen. Dit jaar komen van 14 juli t/m 3 augustus 42 Roemeense kinderen in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar naar Nederland voor een bijzondere vakantie. Deze vakantie biedt de kinderen de kans om hun eigen ellende even te vergeten en éénmalig een unieke ervaring te beleven die hen hun hele leven bij blijft. De kinderen verblijven per tweetal bij een gastgezin. Voor deze vakantie zoeken wij met spoed gastgezinnen om ook de laatste 10 kinderen een unieke ervaring mee te geven.

De gastgezinnen worden goed begeleid. Er komen twee begeleiders uit Sovata mee om u en de kinderen te helpen bij taal- en/of andere problemen; ook is er een informatieavond en staat de Stichting de gastgezinnen bij met raad en daad. Ook gastgezinnen onderling helpen elkaar met opvang, tips en ondernemen samen activiteiten. De kindervakantie is niet alleen een unieke belevenis voor de Roemeense kinderen ook voor het Nederlandse gezin geeft dit een bijzondere kijk op hun eigen leven. Beleef eens een andere vakantie en doe mee met de kindervakantie van de Stichting Roemeense Kinderhulp!

De vakantie hoeft zeker geen luxe vakantie te zijn. De eerste keer de zee zien, samen naar het zwembad, een spelletje doen, een stukje fietsen, met alle kinderen naar het pretpark, lekker dansen op de kindervakantiedisco. Stuk voor stuk herinneringen die genoemd worden als er gevraagd wordt naar de favoriete momenten van de kindervakantie die in het verleden mee geweest zijn met de kindervakantie. Een andere omgeving geeft de kinderen een stimulans om iets van hun leven te maken. Enkele kinderen waren zo enthousiast over de kindervakantie, dat zij jaren later als begeleider mee zijn geweest.

Helpt u deze kinderen aan nieuwe unieke ervaringen en herinneringen? Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan! Neem voor meer informatie contact op met: Karin Mentink: 030 - 6886 128, Petra de Vos: 0348 - 5541 99 of Keesjan Steverink: 06 - 2460 7614. Of stuur een mail naar: info@roemeensekinderhulp.nl

 


Meer informatie | www.srkh.nl | Bron: Keesjan Steverink

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

A NAAR B KOERIERS
Margreet Hairstyling