Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< november 2019 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
44
 
 
 
 
1
2
3
45
4
5
6
7
8
9
10
46
11
12
13
14
15
16
17
47
18
19
20
21
22
23
24
48
25
26
27
28
29
30
 

Insecten Kweekplaatsen Lopikerwaard

Insecten Kweekplaatsen Lopikerwaard
Lopik Geplaatst 1 juli 2019

Het Lopikerwaarden Streekfonds zorgt al jaren voor bloem- en kruidenrijke rotondes in de Lopikerwaard.

Dat blijken kweekplaatsen voor insecten, die absoluut noodzakelijk zijn voor onze leefomgeving, voor bestuiving en voor bestrijden van plagen. Zonder insecten geen leven. Daarom laten we altijd een deel bloemen en kruiden staan. Voor vlinders, hommels en zweefvliegen is dat een waar nectar-restaurant waar ze hun smoothies kunnen halen, gezellig samen zijn en eitjes leggen. En die eitjes komen uit als we hun huizen (waardplanten) laten staan. Een paar winterverblijven zijn ook handig, een aantal stengels van bloemen of grassen; 10 tot 15 % overhouden is genoeg voor een kleurrijkere wereld.

Het is niet ingewikkeld: insecten willen net als u mooi wonen en zo nu dan (uit)eten. Daarom kunnen we niet alles ineens platmaaien. Voor kruiden en bloemen is het wel goed als grassen geregeld gemaaid en afgevoerd worden. Dat heet verarmen.

Meer insecten betekent ook dat hun bestrijders of rovers beter kunnen leven. Ook dat is goed tegen plagen. Veel vogels zijn blij als ze insecten kunnen eten en laten dat dan ook horen. Eerlijk is eerlijk, langs zo'n drukke weg horen we dat wat minder, dus misschien kunt u helpen in uw eigen omgeving. Laat ook bloemen en kruiden staan en doe mee met ‘Insecten Kweekplaats' Lopikerwaard.

Het Lopikerwaarden Streekfonds vindt het belangrijk dat mensen in contact komen met hun directe leefomgeving, zo houden we een b(l)oeiende omgeving.

 


Meer informatie | www.lopikerwaarden.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Bruin Entertaiment
Uitvaartverzorging Midland
Margreet Hairstyling