Alles van Lopik
Bekijk de agenda

De Buurtkamer in Lopik bestaat 1 jaar!

De Buurtkamer in Lopik bestaat 1 jaar!
Lopik Geplaatst 17 juli 2019

Daarom tijd voor een bescheiden "feestje", een feestelijke lunch in ons eigen dorpshuis De Schouw!

Voor oudere mensen kan het lastig zijn om actief bezig te blijven en de dag op een goede manier in te vullen. Veel mensen zijn bovendien afhankelijk van mantelzorgers. Daarom opende vorig jaar stichting Pulse De Buurtkamer, een ongedwongen initiatief om ouderen en mantelzorgers te steunen en bij elkaar te brengen. En inmiddels zijn er elke week veel gasten en vrijwilligers actief bezig!

Bij De Buurtkamer op de Rolafweg Noord 7 is elke dinsdag open voor een kop koffie, een lekkere maaltijd en leuke activiteiten. Mensen uit de buurt lopen zelf binnen of mantelzorgers brengen hun familielid, het vrijwillige vervoer van Pulse haalt de rest op.
Coördinator Marjan Overbeek begeleidt het wekelijkse programma met enkele zeer enthousiaste vrijwilligers. De ochtend begint met een kop koffie en een gezellig gesprek. Vaak ook een mooi moment voor mantelzorgers om even bij te praten met elkaar.
Aansluitend zijn er verschillende activiteiten in de vorm van spel en quiz en in de middag is er altijd een creatieve activiteit en sluit de brei en haakclub gezellig aan. En wat worden er prachtige dingen gemaakt! Nieuwsgierig geworden? Kom gezellig eens een kijkje nemen.

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Bruin Entertaiment
City Bed IJsselstein
A NAAR B KOERIERS