Alles van Lopik
Bekijk de agenda

Vijfde ronde IDM Supersport in Most staat voor de deur

Vijfde ronde IDM Supersport in Most staat voor de deur
Geplaatst 7 augustus 2019

Wayne Tessels is momenteel al in Tsjechië, waar hij afgelopen weekend een test heeft afgewerkt met het SWPN team op Most.

Het circuit was nieuw voor Tessels, maar de Yamaha coureur was na afloop zeer enthousiast over de baan en geboekte progressie. Vanaf vrijdag start het IDM raceweekend in Most.

De vijfde ronde van het IDM Supersport kampioenschap wordt komend weekend verreden op het circuit Most. Voor veel rijders betekent dit een nieuwe baan, want het circuit stond al lang niet meer op de IDM kalender. Tessels testte afgelopen zaterdag en zondag met zijn Yamaha R6 van SWPN in Tsjechië. De coureur uit Lopik was zeer te spreken na afloop, zowel over de layout van de baan als over de geboekte progressie op de motor.

Tessels begint aan het raceweekend als de nummer acht in het kampioenschap. De verschillen zijn echter klein, want de achterstand naar de vijfde coureur in de tussenstand bedraagt slechts veertien punten. Met nog zes races te gaan, waaronder twee op het TT Circuit Assen, heeft Tessels zich als doel gesteld om nog meerdere plaatsen te klimmen. Deze uitdaging begint komend weekend in Most, waar er zondag twee races op het programma staan. De eerste race start om 11:30 uur en de tweede manche om 15:00 uur. De livetiming is te volgen via deze link.

Wayne Tessels: "Ik was erg benieuwd naar het circuit van Most. Afgelopen weekend hebben we daar kunnen testen en het is echt een hele gave baan. Het is heel vloeiend en snel. We hebben gedurende de test veel stappen gemaakt. We zijn voornamelijk rijtechnisch bezig geweest met punten waar ik in Schleiz moeite mee had. Dat ging eigenlijk erg goed en daar gaan we komend weekend verder aan werken om er voor te zorgen dat we er dan ook lekker bij staan. Het was een goede test op een prachtig circuit. Gezien de gemaakte progressie heb ik er vertrouwen in dat we voor een goed resultaat kunnen gaan!"

Fotografie: Damon Teerink

 


Meer informatie | www.waynetessels.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

City Bed IJsselstein
Uitvaartverzorging Midland
De Bruin Entertaiment
A NAAR B KOERIERS