Alles van Lopik
Bekijk de agenda

Gemeente Lopik bereid positief mee te denken over tijdelijke oplossing landelijk slibprobleem

Gemeente Lopik bereid positief mee te denken over tijdelijke oplossing landelijk slibprobleem
Lopik Geplaatst 7 augustus 2019

Door het sluiten van verbrandingsovens kan Afval Energiebedrijf (AEB) in Amsterdam geen slib meer verwerken.

Het slib kan momenteel nergens anders worden verwerkt omdat alle verwerkingsbedrijven in Nederland aan hun maximumcapaciteit zitten. In het Amsterdamse Havengebied wordt daarom nu een locatie gebouwd om het slib in op te slaan. Tot dan zoeken de gemeente Amsterdam en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht naar een tijdelijke oplossing.

De gemeente Lopik is benaderd met de vraag het opslagdepot in Cabauw (kadastraal opslagdepot Willige Langerak) tot 1 december 2019 beschikbaar te stellen voor het tijdelijk opslaan van slib.
De gemeente Lopik heeft aangegeven bereid te zijn mee te denken over het oplossen van dit landelijke probleem, maar wil eerst zorgvuldig onderzoeken of dit veilig en verantwoord kan. Om tot een zorgvuldig besluitvormingstraject te komen, dienen alle betrokken belangen te worden geïnventariseerd en gewogen. Voor een juiste belangenafweging vindt de gemeente Lopik afstemming met de eigenaren van de omliggende percelen van het opslagdepot van groot belang. Betreffende perceeleigenaren worden door het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht uitgenodigd voor een gesprek. Bij dit gesprek is een vertegenwoordiger van de gemeente Lopik aanwezig.

 


Meer informatie | Gemeente Lopik

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

 
2019-08-19 20:34:14 : Stefan
Is het niet erg raar als het een tijdelijk baggerdepot is en dat inmiddels aan de maximum aantal jaren zit , dat er nu zomaar mee door gegaan word en nog wel verontreinigde slip is er wel met de omwonende al dan niet land bezitters gepraat niemand weet ergens van als je zoiets wil zou ik eerst maar eens overleg plegen met de omringde land bezitters .
« terug

City Bed IJsselstein
A NAAR B KOERIERS
De Bruin Entertaiment
Margreet Hairstyling