Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< juli 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
 
 
1
2
3
4
5
28
6
7
8
9
10
11
12
29
13
14
15
16
17
18
19
30
20
21
22
23
24
25
26
31
27
28
29
30
31
 
 

Volgende fase van herstel ‘Huis te Jaarsveld’ gaat beginnen

Volgende fase van herstel ‘Huis te Jaarsveld’ gaat beginnen
Jaarsveld Geplaatst 3 september 2019

Maandag 16 september wordt begonnen met de geplande kap van de populieren op Huis te Jaarsveld.

Het kappen van de bomen is onderdeel van het meerjarig herstelplan voor het park en de gebouwen van de buitenplaats Huis te Jaarsveld. In februari is voor de kap een omgevingsvergunning aangevraagd, die is onlangs definitief geworden. Het kappen is aanzienlijke klus en wordt uitgevoerd door Weijtmans. Dit bedrijf uit Udenhout is gespecialiseerd in het rooien van bomen. Vrachtwagens zullen de benodigde machines naar het gebied transporteren. De boomstammen en houtsnippers worden met vrachtwagens afgevoerd.

Na een uitgebreid historisch onderzoek heeft een team van architecten en specialisten samen met de eigenaar de afgelopen maanden een herstelplan opgesteld. De basis van het herstelplan is: respect voor de geschiedenis van Huis te Jaarsveld en toekomstbestendigheid. De uitvoering van het plan vindt grotendeels vanaf volgend jaar plaats. De kap van de populieren is echter nu al. Er kon niet langer worden gewacht, omdat de bomen in een slechte staat verkeren. Regelmatig vallen bomen om en breken er grote takken af. Voor de populieren komen historisch passende laanbomen met een lange levensduur in de plaats.

Tijdens de Open Monumentendag op 14 september kunnen de lanen en de tuinen op de voorburcht en het kasteeleiland worden bezocht. Zie verder de website kunstencultuurlopik.nl/open-monumentendag.

 


Meer informatie | www.kunstencultuurlopik.nl

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

City Bed IJsselstein