Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

Uitreiking dementiewaaiers

Uitreiking dementiewaaiers
Lopik Geplaatst 7 maart 2020

De gemeente Lopik is op veel manieren actief om inwoners bewust te maken van mensen met dementie.

Afgelopen juli ontving burgemeester Laurens de Graaf namens de gemeente het certificaat en de sticker ‘Samen Dementievriendelijk' van de werkgroep Dementievriendelijk Lopik waarmee Lopik een dementievriendelijke gemeente werd.

De gemeente Lopik vindt het belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk blijven meedoen in de samenleving. Bijvoorbeeld door het vergroten van kennis en het mogelijk maken van begeleiding op maat voor mensen met dementie en hun mantelzorgers. De gemeente werkt daarin samen met inwoners, zorgaanbieders, vrijwilligersorganisaties en ondernemers.

Op initiatief van de werkgroep Dementievriendelijk Lopik is een dementiewaaier ontwikkeld. De waaier geeft handige tips over de omgang met mensen met dementie. De eerste exemplaren werden op donderdag 27 februari jl. door wethouder Johan van Everdingen uitgereikt aan professionals van Vitras, AxionContinu, het Breed Sociaal Loket. Ook Rob Klooster en Dini Stigter van de Rabobank ontvingen een exemplaar.

Dankzij financiële ondersteuning van de Rabobank konden de dementiewaaiers worden gemaakt. De Rabobank ondersteunt initiatieven die de samenleving waardevoller maken. Zo ook de theatervoorstelling ‘Oploskoffie' die op vrijdag 13 maart a.s. wordt opgevoerd in Dorpshuis De Schouw. ‘Oploskoffie' is een aangrijpende en herkenbare voorstelling over dementie en wat dit doet met degene met dementie zelf en met zijn of haar directe omgeving. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

 

Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie
Eén op de vijf Nederlanders krijgt dementie. Omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in 2040 naar 550.000. Dit betekent dat steeds meer inwoners en organisaties dagelijks te maken krijgen met dementie.
Het aantal mensen dat in Lopik de diagnose dementie heeft, loopt naar verwachting op van 160 nu tot 270 in 2030.

Als u interesse heeft in een training of meer informatie wilt, kunt u terecht bij de werkgroep Dementievriendelijk Lopik via e-mailadres: agaath_velis@hotmail.com

Meer informatie over omgaan met dementie en de online training is te vinden op de website www.samendementievriendelijk.nl

 


Foto: Wethouder Johan van Everdingen reikt de eerste dementiewaaiers uit aan professionals van Vitras, AxionContinu en het Breed Sociaal Loket. Het initiatief komt van de werkgroep Dementievriendelijk Lopik en is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank.


Meer informatie | Gemeente Lopik

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

De Bruin Entertaiment