Alles van Lopik
Bekijk de agenda
< april 2020 >
wk
ma
di
wo
do
vr
za
zo
14
 
 
1
2
3
4
5
15
6
7
8
9
10
11
12
16
13
14
15
16
17
18
19
17
20
21
22
23
24
25
26
18
27
28
29
30
 
 
 

Maatregelen coronavirus in de gemeente Lopik

Maatregelen coronavirus in de  gemeente Lopik
Lopik Geplaatst 14 maart 2020

Naar aanleiding van de extra maatregelen die het kabinet donderdag 12 maart 2020 heeft aangekondigd in het kader van de aanpak van het coronavirus, heeft de gemeente Lopik zelf ook maatregelen getroffen.

Burgemeester Laurens de Graaf: "Het zijn vervelende en ingrijpende maatregelen die een beroep doen op een ieder van ons."

De Graaf: "Ik begrijp dat de maatregelen een grote impact hebben op onze samenleving en de inwoners van de gemeente Lopik. Toch wil ik iedereen oproepen om de adviezen van het RIVM, GGDrU en de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) in acht te nemen en zorgvuldig met de situatie om te gaan om zo grootschalige verspreiding van het coronavirus (Covid-19) te voorkomen. Bestuurlijk heb ik als vertegenwoordiger veel contact en nauwgezet overleg met de GGDrU en de VRU. Er is (vooralsnog) geen besmetting met het coronavirus geregistreerd in onze gemeente, maar we bereiden ons wel goed voor mocht de situatie veranderen."

 

De gemeentelijke organisatie heeft de volgende maatregelen genomen:
• Onze medewerkers werken zo veel mogelijk thuis;
• We doen er alles aan om onze diensten en producten zo goed mogelijk te blijven verlenen. Digitaal/ telefonisch       als het kan, fysiek als het noodzakelijk is;
• Het KCC en de afdeling Burgerzaken blijven open en we zijn telefonisch bereikbaar, beide volgens de                     gebruikelijke openingstijden. Wel vragen we inwoners als het enigszins mogelijk is om afspraken voor producten     aan de balie uit te stellen tot na 31 maart;
• De gemeentewerf blijft open volgens de gebruikelijke openingstijden;
• We zijn terughoudend in sociale contacten en brengen dit zoveel mogelijk terug tot noodzakelijke contacten. Dit    betekent dat we sommige afspraken voor de komende twee weken afzeggen en uitstellen tot nader order.

 


Meer informatie | Gemeente Lopik

Reacties op dit bericht


Zelf een reactie toevoegen

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
« terug

ZZpijl
De Bruin Entertaiment